T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / MERKEZ - Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

 

                Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi;

                1991- 1992  eğitim – öğretim yılında İlhanlı mahallesindeki 12 Eylül Lisesi  binasında 24 kişilik bir  hazırlık sınıfıyla  öğretime  başlamıştır

 

                1992- 1993 öğretim yılında Selçuk  Mahallesindeki Fatih Lisesi binasına  taşınmıştır.

 

               1994- 1995 eğitim öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını  bu binada Verne okulumuz , 1995- 1996  eğitim  öğretim yılı başında  Özbelde mevkiindeki Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma  Vakfınca Yurt  amaçlı olarak yaptırılan  müstakil  bir  binaya geçici olarak taşındı . Geçici de olsa  bağımsız  bir  binaya taşınan  okulumuz dört  yıl süreyle burada  eğitim – öğretim hizmetini  başarıyla  sürdürdü.

 

             1999-2000 eğitim öğretim yılı  başında ,  Bor  yolu  üzerinde  bulunan  Birko Caddesindeki 50  dönümlük bir arazi  üzerinde; 24  derslikli  okul  binası , idari  bina , kapalı  spor salonu , 120 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, açık  spor sahaları , yeşil alanları ve çeşit çeşit meyve ve çam ağaçları ile dolu kapalı oto  parklarıyla  şehrin gürültü kirliliğinden uzak  , kampus  şeklinde  yapılan kendi hizmet binasına  taşındı.

          2014-2015 eğitim-öğretim yılına kadar Anadolu Öğretmen Lisesi ismi ile hizmet vermiştir. Bu zaman içerisinde 20 dönem mezun vermiştir. Yaklaşık olarak 4000 öğrenci mezun etmiş ve bu öğrencilerin neredeyse tamamı yüksek öğretim programlarına yerleşmiştir.

              2014- 2015 eğitim- öğretim yılından sonra Öğretmen Liseleri'nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılıp Anadolu Liseleri'ne dönüştürülmesinin ardından okulumuz Yunus Emre Anadolu Lisesi adını almıştır. Bu süreçte okulumuz Proje Okulu kapsamına girdiği için nitelikli okul olması nedeniyle sınavla öğrenci almaya başlamıştır. 

 

                Halen aynı  binada  bakanlığımızca  seçilerek atanmış , idareci – öğretmen kadrosu, yardımcı personeli ve  seçkin öğrenci grubuyla eğitim – öğretime  devam etmektedir.

 

                Bugüne kadar mezunlarının başarısıyla  üniversite sınav sonuçlarına göre il bazında yüksek başarılar elde eden okulumuza  her yıl  30'ar  kişilik 5 şubeden  oluşan 150 öğrenci alınmaktadır. Yunus Emre Anadolu Lisesi'nin kazanan erkek öğrencilerimiz için hala 120 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonumuz bulunmaktadır. Okul pansiyonumuzda tüm öğrencilerimizin yararlanacağı şekilde öğle yemeği de verilmektedir. 

                 Okulumuzun adı 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Yunus Emre Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuzda akademik eğitimin yanında, sosyal konulara duyarlı, bilimsel ve sportif faaliyetlere katkı yapan öğrencilerin yetiştirilmesi için yoğun bir mesai harcanmaktadır. 

                Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi'nden mezun olan  öğrenciler istedikleri bir yüksek  öğretim programını tercih edebilirler.

                Bugün mezunlarımızın pek çoğu ; yurdumuzun değişik   bölgelerinde ve değişik  hizmet alanlarında ülkemize  başarıyla hizmet etmekte ve  başarılara imza atmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.12.2013 - Güncelleme: 29.11.2023 14:45 - Görüntülenme: 5162
  Beğen | 40  kişi beğendi